Kıbrıs Yumurta Donörü Seçimi

Yumurta Donörüm kimdir?

Yasa gereği, aile adaylarına yumurta donorünün fiziksel özellikleri (saç-göz rengi, boyu, kilosu), kan grubu, yaşı, hobileri ve eğitim durumu ile ilgili bilgilendirebilirken ad-soyad, adres veya telefon detaylarıyla ilgili bilgilendiremiyoruz.

Yeterli sayıda Yumurta Donörünüz var mı?

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi olarak çeşitli donör seçeneklerine sahibiz. Sizin tek yapmanız gereken, bizi fiziksel özellikleriniz ve kan grubunuzla ilgili bilgilendirmek (isterseniz fotoğrafınızı da yollayabilirsiniz). Yollamış oldugunuz detaylara göre sizi etnik köken, kan grubu ve diğer fiziksel özelliklerinizle uyumlu olan donörünüzle eşleştiririz.

Yumurta Donörüne yaptığınız testler var mı?

Yumurta Donörüne yaptığımız çeşitli testlerimiz vardır. Donör adaylarımızı, merkezimizin jinekoloğu tarafından görülür, ayrıntılı bir hastalık öyküsünü alır ve psikolojik değerlendirmelerini yaparız. Genel sağlık durumları tüp bebek işlemine uygun olmayan ve ailesinde bilinen genetik hastalığı olan donör adaylarını programa kabul etmeyiz.

Donor veritabanimiz genellikle Kuzey Kibris’ta okuyan ogrencilerden oluşmaktadir. Donor seciminde dikkat edilen hususlar, donorun 21-29 yas arasi olmasi, sigara ve icki tuketmemesi, kalitimsal bir hastaliga sahip olmamasi, aile gecmisinde kalitimsal bir hastalik bulunmamasi, ve bulasici hastalik testlerinin istenilen degerlerde olmasidir

Gerekli durumlarda aşağıdaki testlerin tamamı veya bir kısmını yaparız.

Kan grub
Hepatit (B, C
HIV (AIDS
Sifili
Hemoglobin elektroforezi (Thallassemia
Mycoplasma, chlamydia, CMV, toxoplasma, listeri
Kromozom karyotipleme • Kistik fibrozi
Hemofili, Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) M694V mutasyonu, Fenilketonuri

Yumurta donörlerinin yumurta sayısı azalır mı?

Hayır, yumurta sayısı azalmaz. Yumurtalar, her ay kendiliğinden (ilaç verilmeden de) oluşur ve eğer toplanılmazsa yumurta kaybolur. Yani yumurtasını veren bir kadının ileride hamile kalma şansı bu sebepten dolayı azalmaz.