Yumurta donasyonunun sizin için doğru tedavi olduğunun kesinleşmesinin ardından (bunun için yapılması gereken testleri şuradan bulabilirsiniz), tedavi sürecinize başlamanız için önünüzde bir engel kalmamaktadır. Tedavi 5 aşamadan oluşmaktadır:
1 – Klinik Seçimi
Klinik seçimini yaparken herşeyden önce tedaviye devam edeceğiniz kliniğin ve doktorların geçmiş referanslarını incelemeniz gerekir. Böylece hem eski hastaların görüşlerini öğrenmiş hem de konuda daha detaylı bilgi edinmiş olabilirsiniz. Tedaviye başlamadan önce tedavi aşamalarını ve sürecini öğrenmeniz de sizin bilinçli bir şekilde hareket etmenizi sağlayacaktır. Bunun için de klinik ve doktorunuzla problemsiz bir şekilde iletişim kurabiliyor olmanız çok önemlidir.
Kıbrıs Tüp Bebek merkezi olarak en büyük hedefimiz, her hastamızın hakettiği değeri ve hizmet kalitesini almasıdır. Bunun için tüm soruları anlaşılır bir şekilde cevaplıyor, sizi tedavinizin her aşamasında destekliyor ve takip ediyoruz. Başarımızı ise bizi tercih eden 100lerce aile adayı ile ortaya koymaktayız. Ortalama yumurta donasyonu başarı oranımız % 98’dir.
Kliniğimiz ve ekibimizle ilgili detaylı bilgileri HAKKIMIZDA sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
2 – Yumurta Donörü Seçimi
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimizdeki donör portföyümüzü, Kıbrıs Üniversitesinde eğitim gören çoğunlukla 19 – 24 yaş arası öğrenciler oluşturmaktadır. Geniş donör portföyümüz sayesinde eşleştirme sürecimiz yeterince hızlıdır ve bu sebepten bekleme listesine alınma gibi bir zorlukla karşılaşmazsınız. Size en uygun yumurta donörünü seçerken kan grubunuzu ve fiziksel özelliklerinizi bilmemiz gerekmektedir. Hatta resminizi yollayarak daha belirleyici bir seçim yapmamıza yardımcı olabilirsiniz.
Yumurta donörünün yaş, fiziksel özellik, eğitim durumu, hobi ve donasyon geçmişi ile ilgili bilgilerinden haberdar olacaksınız. Bütün yumurta donörlerimiz, çok detaylı bir tarama sürecinden sonra kliniğimiz tarafından kabul edilir. Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi olarak sadece enfeksiyon test sonuçlarına değil aynı zamanda ailevi sağlık geçmişini de kontrol ederiz.
3- İlaç Tedavisi
İlk olarak kendi jinekoloğunuza giderek bir ultrason çektirmenizi isteyeceğiz. Bu ultrason, önemli bir fibroid, polip veya yumurtalıklarda herhangi bir kistin başarılı bir hamileliğe engel olmayacağını gösterecektir.
Tedaviye, test sonuçlarınıza göre düzenleyip size ileteceğimiz “Tedavi Planı”nız ile başlayacaksınız. İçerik olarak “Tedavi Planı”nızda günlük almanız gereken ilaç miktarını ve doktor randevularınızı, Kıbrıs’a gelene kadar yapmanız gerekenleri ve Kıbrıs’a geldikten sonra da yapılacakları sırasıyla düzenli bir şekilde göreceksiniz. Tedaviye kendi ülkenizde başladıktan sonra Kıbrıs’a sadece 7 günlüğüne gelmeniz yeterli olacaktır.
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimizde embriyo transferini yapmadan önce sizden enfeksiyon testlerinizi isteyeceğiz. Bu testleri ister kendi ülkenizde isterseniz de Kıbrıs’ta yaptırabilirsiniz. Bu testleri isteme nedenimiz, doğacak olan bebeğe herhangi bir enfeksiyonel hastalık geçirmemektir. (Enfeksiyon testlerini görmek için şu sayfamıza giriş yapabilirsiniz)
4- Embriyo Hazırlanması
Yumurta donöründen alınan yumurta ve erkekten alınan spermlerin laboratuvar ortamında döllenmesini bekleriz. Bu aşama döllenmiş yumurtaları tekrar kültür ortamına koyarak ileri aşamalara ulaşmalarını bekleriz.
5- Embriyo Transferi
Hastamızı, embriyo transferi yaparken jinekolojik muayene pozisyonunda yatırırız. Vajinaya spekulum taktıktan sonra steril serum fizyolojikle temizliğini yaparız. Daha sonra özel kültür sıvılarıyla rahim ağzını temizler, karından yapılan ultrason eşliğinde embriyoları rahim içine bırakırız. Bu aşamanın da tamamlanmasının ardından, yumurta donasyonlu tüp bebek işlemini tamamlamış oluruz.