Kıbrıs Yumurta Donasyonu

Yumurta nakli, rahimi olan ancak yumurta üretemeyen ya da yetersiz sayıda yumurta üreten ve menapozda olan yaşı ilerlemiş bayanların kısırlık tedavisinde kullandığımız bir yöntemdir. Böyle bir durumda, sağlıklı bir donör seçerek, erkeğin spermi ile donör yumurtasını dölleyip yumurta donasyonlu tüp bebek tedavisi uygularız. Mikroenjeksiyon yöntemi ile döllediğimiz sperm ve yumurtayı anne adayına transfer ederiz. Transfer gerçekleşmeden önce anne adayının rahim iç tabakasını doktorlarımızın kontrolünde ilaçlarla hazırlarız. Ardından sperm ile döllenen yumurtayı rahim içine yerleştiririz.

Yumurta donörü, yeterli sayıda yumurtası olmayan anne adayına yumurtasını bağış yapan kişidir. Bir yumurta donörü bazı kriterlere uygun olmalıdır. Vücut Kitle Indeksi (yaş, boy, kg) uyumlu ve 21 – 29 yaşları arasındaki kişiler yumurta donasyonlu tüp bebek tedavisinde bebek sahibi olmak isteyen anne-baba adaylarına yardımcı olabilirler.

Bir donörün fiziksel, genetik ve psikolojik olarak sağlıklı olduğunu anlamak için birçok tetkik yapılmaktadır. Kıbrıs Ada Tüp Bebek Merkezi olarak biz, yumurta donörlerimizin gerekli sağlık standartlarına uygun olduğunun teminatını vermekteyiz. Donör seçimi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için yumurta donörü seçimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yumurta vericisinin yaşı ve daha önce başarılı hamilelik sonuçlandırmış olması yumurta naklinin başarısını belirler. Başarı şansımızın yüksek olmasının sebeplerinden biri sadece canlı yumurta kullanmamız ve bir yumurta donöründen elde edilen yumurtaları sadece tek bir çift ile paylaşıyor olmamızdır. Anne adayı, donörü kendisi de bulabilir veya kliniğimizden kan gruplarına ve fiziki özelliklerine uygun donör de seçebilir. Anne adayının da sağlıklı ve bebegi tasıyabilecek özelliklerde olması gerekmektedir. Ultrasonografi (USG) ve ilaçlı rahim filmi (HSG) çekilerek bu özelliğe sahip olup olmadığı anlaşılır. 2003 yılında yumurta nakli ile bir erkek bebek dünyaya getirerek doğum yapan en yaşlı kadın 63 yaşındadır.

Yumurta Donasyonu (Nakli) Kimlere Yapılır?

-Kalıtımsal bir hastalığa sahip olanlara,

-Erken menopozdaki kadınlara,

-Menopoza girmiş kadınlara (45 yaş üstündeki),

-Tibbi olarak yumurtalıkları alınmış veya ışın (radyoterapi) tedavisi ile yumurtalık etkinliğini yitirmiş kadınlara,

-Yumurta sayısı ve niteliği düşük olan kadınlara (Bir çok tüpbebek denemesine rağmen gebe kalamamış kadınlara),

-Belirlenemeyen nedenlerle düşük yapan kadınlara,

-Ailesinde kalıtsal hastalık olan kadınlara (Yüksek oranda hastalıklı çocuk doğurma riski olanlara),

-Kendi fiziksel ve ruhsal özelliklerini beğenmeyen kadınlara yapılır.